Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход на масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

добре де, не му пречило на двг.
    ми то машина от масло не се бои, ама пак никой не каза,
    какво става с катализатора?!
    настоятелно питам, защото лисан сега ми прави мотора (гори масло 1/1000) и предлага да изхвърлим катализатора, пък аз още се чудя!?!
    sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Колеги- да вмъкна и аз едно питане тук???
      Имам лек теч на двигателно масло... от два- три огледа сформирах становището, че течът е от семеринг на КУТИЯТА НА КОЛЯНОВИЯТ ВАЛ (по двигателят се забелязва из лявата му страна- ляво когато съм зад волана), количеството на теча не е прекален, но дразни а и цапа /с две думи си е дискомфорт/ - установих го преди две седмички, а малко по- рано смених маслото... та сега искам да ви попитам, като по- вещи и преминали през тези неприятности; какви стъпки включва подмяната на такъв семеринг? Спешна операция ли трябва да бъде? Да препоръчате сервиз в С-я и приблизително какви парички ще ми трябват? / а да очаквам ли и други инфекции съпровождащи маниполацията/? Колицата е 156-ца 1,8 TS, 144 к.с. бензинка '98год.!
      Благодаря Ви, предварително- за препоръките и мненията!
      Last edited by Nik0; d.m.y г., 00:35.
      трол след трол след трол

Comment

Eто я страничката: - превеждайте.
        Attached Files
        Alfa Romeo 156 2.0 TS `99

Comment

Това е един от забавните текстове в книжката на 156, в който пише "разход до 1 литър на всеки 1000 км, е допустим". Не ги знам, една нула ли са изяли, що ли... моите познания поне са такива, че разход от литър на 10 000 км, е ок... при такъв разход на 1000 км, както са написали, или се търси за течове, или е за ремонт моторетката...
          Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Прочетете и изречението най-долу! Става въпрос за първите 5000 - 6000 км.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

И пак, не една и две нови коли е имало покрай мен, още не съм доживял да видя такава, която изпива по 1 литър на 1000 км, бидейки на по-малко от 5000 км...
              За мен, това в книжката е грешка с една нула... нула, нула, ама важна нула.
              Две черни перли...

Comment

Не е само тази книжка. На почти всички, които съм гледал така го дават И на мен ми се вижда много, то все едно на масло караш един вид.
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

То по-добре тогава, в графата препоръчано масло, да напишат да наливаме Prista M10D, и направо да ставаме като професионалните картинги, да бъркаме смеси в тубите преди наливане, и да изпускаме интересни миризми от ауспусите.
                  Две черни перли...

Comment

Моята е на 260 000 км и от всякаде е омаслен мотора . Освен това е карам с масло ACDelco 5w40 което едвали е най качественото, поради предвид цената му от 65 лева за 5 литра. Въпреки всичко харчеше около полвин литър масло от смяна до смяна (на 8000,10 000 ,12 000км в зависимосто кога имам пари да го сменя)и то даже това беше като сипвах разни кастроли и селении. От както започнах да сипвам ACDelco спрях да следя разхода понеже ако стане нещо си има нъли лампа за масло На края да спомена че колата е шпоря като все едно е чужда булка. Просто за мен лично разход на масло който изисква доливане не е нормален за един семеен автомобил.
                    1.9JTD 105+

Comment

И на Audi Q7 пише същото и на Porshe Cayen също пише 1л./1000км. през първите 5000 км. пробег. Ако някой не вярва ще му ги сканирам двете книжки. Имаме ги и дете служебни.
                      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                        То по-добре тогава, в графата препоръчано масло, да напишат да наливаме Prista M10D, и направо да ставаме като професионалните картинги, да бъркаме смеси в тубите преди наливане, и да изпускаме интересни миризми от ауспусите.
                        Приста явно вече не искат да ги свързват с ниските класове, щото вече на тия масла пише Верила, която пак е тяхна фирма де . . На въпроса гледам, че съм писал в началото на тая тема(тя е доста стара) след ремонта на главата не ми гори грам масло, значи така трябва
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                          И на Audi Q7 пише същото и на Porshe Cayen също пише 1л./1000км. през първите 5000 км. пробег. Ако някой не вярва ще му ги сканирам двете книжки. Имаме ги и дете служебни.
                          Доста коли могат да имат до 1л./1000км първите 4-5000км, докато се разработят. При Опел и Рено (дизел) е 1:1 с написаното - до 5000 км и Опелът и Реното ми харчеха грубо х 1л./1000км, но след това спряха да го пипат, т.е. след първата смяна.
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от gjulizar83 Покажи съобщение
                            спрях да следя разхода понеже ако стане нещо си има нъли лампа за масло
                            Лампата за основния ремонт предполагам имаш впредвид????
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                              Лампата за основния ремонт предполагам имаш впредвид????
                              май май
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от fulcrum Покажи съобщение
                                Аз карам със Селения 20К , за 5000км не е мръднало грам, вярно е че си я карам по леко и ще си го сменя на 18 -20к, както каза колегата Димо някой ако иска да си го сменя и прз месец
                                Вече 12000км със Селения 20К първоначално маслото налято до горна граница, сега е малко над средата ...незнам колко го няма но мисля че е нормално.
                                http://www.youtube.com/watch?v=3mv14T6i9UI

Comment

Working...
                                X